El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, han mantingut una reunió amb els presidents dels col·legis de farmacèutics d’Alacant, Castelló i València per a conèixer de primera mà la situació del sector i traçar estratègies comunes de col·laboració.

Durant la trobada s’ha posat de manifest l’esforç que es realitza des del Consell per a complir dins del termini i en la forma escaient amb les seues obligacions de pagament amb el sector farmacèutic. En l’actualitat s’ha consolidat un sistema regular de pagaments mitjançant el qual, si una factura es registra a principi de mes, es paga a la fi del mes següent.

“Açò és molt important, ja que si bé la diligència en els pagaments no és la que ens agradaria, almenys sí que tenim una regularitat, la qual cosa permet disposar d’un flux de caixa constant”, ha assenyalat el conseller Soler.

“Mentre seguisca vigent l’actual sistema de finançament lamentablement no podem fer més, però, almenys, sí s’ha fet un esforç des de la Tresoreria de la Generalitat perquè hi haja una regularitat en abonar les factures”, ha explicat Vicent Soler.

El titular d’Hisenda ha afegit a més que el Govern central manté bloquejat el FLA extraordinari, que per a la Comunitat Valenciana representa 874 milions de despesa de 2016 no finançat. “Amb aquesta motxilla de factures per a les quals el Govern no ens dóna el finançament que correspon per dret als valencians, ni tampoc els préstecs per a fer front, és molt difícil resoldre els problemes en els pagaments. Que el Govern no tramite el FLA extraordinari perquè enguany no hi ha eleccions és una irresponsabilitat ja que açò ho paguen les famílies i els proveïdors de la Generalitat”, ha lamentat. El conseller ha insistit a denunciar la irresponsabilitat del Ministeri d’Hisenda per bloquejar el FLA extraordinari, la qual cosa impedeix finançar el pagament de factures per 874 milions corresponents a despesa de 2016

Clara Ferrando, per la seua banda, ha destacat que “la farmàcia ha patit molt aquests anys i per açò para nosaltres s’ha convertit en una prioritat millorar la gestió de la Tresoreria en aquesta àrea, que a més considerem fonamental”.

“Des del Consell sempre hem tingut les portes obertes a aquest col·lectiu, i sempre ha existit una comunicació fluïda amb ells. La situació és complicada per a tots i l’única solució real és la modificació del sistema de finançament. Per açò des de la Generalitat estem reclamant que es produïsca els abans possible aquesta reforma, a poder ser enguany i que tinga efecte retroactiu a 1 de gener. Els valencians han tenir els recursos que els corresponen per a poder fer front a totes les seues necessitats”.

A la reunió, que ha tingut lloc en la seu de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, han assistit el president del Col·legi de Farmacèutics de València, Jaime Giner; la presidenta del Col·legi de Farmacèutics d’Alacant, Fé María Ballestero, i el president del Col·legi de Farmacèutics de Castelló, Sergio Marco.

error: Contingut protegit!