Representants de l’aeroport de Castelló i de Creu Roja han mantingut una reunió de treball en la qual s’ha abordat el desenvolupament d’iniciatives conjuntes. Entre les qüestions plantejades, es troben la realització d’activitats formatives relacionades amb les emergències, així com la possibilitat de vincular en un futur l’aeroport i el Centre Logístic d’Emergències Internacionals de la Comunitat Valenciana, emplaçat a Cabanes.

A la trobada han participat, entre d’altres, el director general de la societat pública Aerocas, Joan Serafí Bernat, el vicepresident provincial de Creu Roja, José Luis Tallón, i el coordinador provincial de la institució, Rubén Peris. Els representants de Creu Roja han plantejat a l’aeroport organitzar a les instal·lacions l’activitat formativa que anualment realitzen els voluntaris adscrits a l’Equip de Resposta Immediata d’Emergència (ERIE).

D’altra banda, ambdues parts estudiaran fórmules de col·laboració entorn del Centre d’Emergències Internacionals de Cabanes. Sobre aquest tema, el director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha assenyalat que “seria molt interessant que, en un futur, els materials d’ajuda humanitària que ixen d’aquest important centre pogueren canalitzar-se a través de l’aeroport de Castelló, una vegada siguem capaços d’activar la terminal de càrrega”. En la mateixa línia, el coordinador provincial de Creu Roja, Rubén Peris, ha destacat que “seria molt positiu que els enviaments es pogueren fer a través de l’aeroport, ja que es troba a uns pocs quilòmetres del centre logístic”.

El representant de Creu Roja ha manifestat la seua satisfacció amb la reunió, “ja que hem obert vies de col·laboració encaminades a millorar les nostres capacitats de resposta davant emergències”. Per la seua banda, el director general d’Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha manifestat la predisposició de l’aeroport “a cooperar amb Creu Roja, una entitat de llarga trajectòria i reconegut prestigi social per la seua labor humanitària”. A més, ha assenyalat que és un objectiu de l’aeroport explorar totes les vies de desenvolupament. En aquest sentit, ha recordat que Aerocas acaba d’adjudicar un estudi sobre les potencialitats de la infraestructura que recaptarà l’opinió de 30 experts de reconegut prestig.

error: Contingut protegit!