El nou accelerador de l’Hospital Provincial començarà a tractar tumors a setembre

Ago 2, 2017 | PROVÍNCIA

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha invertit prop de 8 milions d’euros a millorar les instal·lacions de l’àrea oncològica de l’Hospital Provincial de Castelló i dotar-les d’equips de diagnòstic i tractament del càncer, que van a convertir al centre en un referent oncològic.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha visitat el nou accelerador del centre, que està en fase de calibratge i començarà a tractar a pacients després de l’estiu. L’equip, valorat en 3,1 milions d’euros, dóna resposta a una reivindicació de la societat castellonenca i va a oferir noves tècniques que milloren el tractament i seguretat del pacient.

Borriana
Caixabank

A aquest accelerador se sumarà pròximament un altre, procedent de la donació de la Fundació Amancio Ortega i que substituirà al més antic que té l’hospital. D’aquesta forma, la província de Castelló comptarà amb tres unitats de radioteràpia externa que garanteixen els millors i més avantguardistes tractaments oncològics.

Benicàssim

Així mateix, la consellera ha recorregut al costat de l’equip directiu del centre les noves instal·lacions dedicades a pacients de càncer que evidencien la “clara aposta per potenciar l’oncologia en la província de Castelló”.

Cal recordar que les obres han finalitzat recentment i es trobaven paralitzades des de 2010. L’equip directiu ha fet un important esforç per a tramitar la llicència d’activitat i aconseguir així que el projecte siga ja una realitat.

Les noves instal·lacions posen de manifest l’aposta per dignificar les infraestructures sanitàries i posar al servei de professionals i castellonencs equips d’avantguarda per al diagnòstic i tractament del càncer, ha assegurat Montón.

El nou espai, que ocupa una superfície d’uns 2.000 metres quadrats, va a albergar equips de medicina nuclear fonamentals per al diagnòstic del càncer, com un PET-TAC i una nova gammacàmera, que han suposat una inversió de prop de 2 milions d’euros i estaran a la disposició dels pacients a la fi d’any.

A aquests equips se sumarà la posada en funcionament d’una càmera hiperbárica que, des de fa anys, romania abandonada en el centre, i que serà destinada al tractament de tumors.

La Consellera ha destacat que l’hospital va a ser una “autèntica referència en oncologia” i ha afegit que amb la posada en funcionament d’aquests equips l’hospital va a estar en un “primer nivell” i “no tindrà gens que envejar a altres centres espanyols”.

Així ho ha constatat també el director de l’Institut Oncològic, Carlos Ferrer, qui ha considerat que el centre “va a donar un salt qualitatiu al màxim nivell en oncologia”.

En opinió de la consellera, el personal del Provincial, que ja es caracteritza per la seua professionalitat i increïble tracte humà, va a arribar al màxim d’excel·lència gràcies a aquestes inversions en infraestructures i equips que, segons ha dit, demostren la “aposta clara, decidida i ferma de la conselleria per l’Hospital Provincial”.

UAB

La consellera ha assenyalat que la Generalitat va a invertir en aquesta legislatura 19,6 milions d’euros en el Provincial i ha recordat que ha assumit el deute de 30 milions d’euros que arrossegava el centre, amb el que “es posa ordre i es garanteix tant el present com el futur de l’Hospital Provincial”.

Més notícies…