La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha autoritzat als taxistes d’Alcalà de Xivert, Les Coves de Vinromà, la Serra d’en Galceran i la Vall d’Alba a prestar servei en l’aeroport de Castelló, segons es desprèn d’una Resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha explicat que s’ha adoptat aquesta mesura “atenent una proposta de les associacions representatives del sector i després de consultar als municipis afectats que l’han recolzat”.

Així mateix, Domingo ha assenyalat que, amb aquesta mesura, es contribueix a “millorar l’oferta de transport a l’aeroport de Castelló, on dia a dia –ha valorat el director general– està augmentant el nombre de vols i de viatgers”. En conseqüència, el departament que dirigeix María José Salvador està col·laborant en el desenvolupament del turisme de la província de Castelló en oferir “un millor servei als turistes que ens visiten”.

Així, els nous municipis inclosos en aquesta resolució vénen a sumar-se als de Torreblanca, Cabanes, Orpesa i la Pobla Tornesa, autoritzats també en el mes de maig per a prestar servei juntament amb els de l’àrea de prestació conjunta de Castelló.

Domingo ha afegit que la Llei de mobilitat de la Comunitat Valenciana permet, per raons d’interès públic, que la Generalitat puga fixar les condicions específiques en les quals les autoritzacions residenciadas en una determinada àrea funcional puguen prendre servei en altres àrees funcionals.

En aquest sentit, la Conselleria ha atès la sol·licitud dels titulars d’autoritzacions de taxis de localitats properes a l’aeroport de Castelló, enclavat entre els termes municipals de Vilanova d’Alcolea i Benlloch a prendre servei en l’aeroport per a garantir l’oferta en relació a la creixent demanda.