El Consorci del Paisatge Protegit del Millars estudia la possibilitat de desenvolupar un pla d’ús públic responsable del paratge que portaria implícita l’elaboració d’un projecte de seguretat per a millorar l’accés a zones complicades en cas d’incident i també d’un pla de millora per a la senyalització de les espècies animals que es troben en la zona.

L’alcalde de Vila-real i actual president del Consorci, José Benlloch, ha visitat l’àrea natural que es troba sota el pont de l’autopista acompanyat per l’edil d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, així com per l’edil de Medi Ambient de l’Ajuntament de Borriana, Bruno Arnandis, i pel tècnic de medi ambient del municipi, Andrés López, juntament amb la tècnica del servei de manteniment i vigilància de Facsa, Anna Gozalbo, i el guarda de camp David López.

L’objectiu ha sigut inspeccionar la zona, després que fa uns dies es vera afectada per un xicotet incendi, i estudiar la possibilitat d’implantar mesures de seguretat que, a més, faciliten l’accés i la intervenció dels efectius que acudisquen en cas d’un hipotètic episodi de desastre a l’entorn natural.

“Ens trobem davant un paratge natural ric en vegetació salvatge que creix de manera descontrolada, com per exemple les canyes, i que requereix d’unes cures i d’una prevenció major que altres enclavaments per la singularitat de la seua flora i fauna i pel que representa per a Vila-real, Borriana i Almassora, ja que és un espai protegit”, apunta Benlloch. Per aquest motiu, la visita ha servit per a analitzar la situació i estudiar diferents possibilitats d’actuació, entre les quals es troba el desenvolupament d’un pla de seguretat per a millorar l’accés dels efectius a les zones del paratge en cas d’emergència.

Així mateix, es contempla la creació d’un pla d’ús públic per a fomentar el comportament responsable entre les persones que fan ús del paratge, “sempre tenint en compte que en ser un àrea protegida, s’ha d’actuar sempre des de la sostenibilitat”, a la qual cosa se suma la possibilitat de desenvolupar un pla de millora per a la senyalització de les espècies que es troben a l’entorn. “La pretensió és impulsar actuacions que ens permeten mantenir el paratge en les millors condicions i, sobretot, estar preparats per a fer front a qualsevol eventualitat que es puga produir”, conclou Benlloch.

error: Contingut protegit!