El secretari autonòmic de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, ha exigit al Ministeri de Foment un pla perquè s’aborden “de forma urgent” les connexions entre l’AP-7 i la N-332.

Segons ha recordat, la N-332 és una de les carreteres “més perilloses d’Espanya”, mentre que el Govern central s’ha compromès a liberalitzar en 2019 l’AP-7; per açò, des del Govern valencià s’exigeix “que es comence ja a treballar en els accessos de l’AP-7 para quan siga lliure i gratuïta, és necessari millorar les connexions amb la N-332, en casos molt significatius com a Oliva i Altea, tal com ja li va exigir el president de la Generalitat, Ximo Puig, al ministre quan li va traslladar l’Agenda Valenciana d’Infraestructures”.

Així s’ha manifestat Boira després d’assistir, al costat del director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, a la visita que han realitzat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáez de Santamaría, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per la represa de la variant de Benissa.

En aquest sentit, el secretari autonòmic ha assegurat que aquesta obra és “necessària” però ha lamentat el “clamoròs retard” que ha anat acumulant aquesta infraestructura ja que “es va adjudicar, es van arribar fins i tot a iniciar les obres però fa 9 anys van resoldre el contracte per concurs de creditors”.

Davant açò, Boira ha demanat al Govern central que “rebaixen l’excés de triomfalisme” perquè les obres que últimament s’han iniciat com el Port de Querol o la represa de la variant de Benissa “són obres que s’inicien amb un retard considerable, després d’aparèixer durant molts anys en els Pressupostos Generals”. “És necessari que es complisquen els compromisos i es comencen a materialitzar en fets”, ha apuntat.

De fet, ha recordat que, de moment, els Pressupostos Generals de l’Estat de 2017 no han “demostrat cap compromís del Govern d’Espanya amb la Comunitat, de gener fins ara no s’ha licitat cap obra de carreteres i la inversió prevista en els pressupostos és del 6,3% el que suposa, en termes absoluts, la xifra més baixa d’inversió des de 2012”.

Finalment, Boira ha reclamat al Govern central que “escometa les obres de la variant de Benissa amb celeritat” però, sobretot, ha demanat que “quan s’acaben les obres l’Executiu no es desentenga de l’antiga nacional com últimament ens té acostumats en casos com el d’Albaida o Vinaròs-Benicarló”.

error: Contingut protegit!