El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha realitzat una vista institucional a l’Ajuntament d’Onda i al Museu del Taulell Manolo Safont, on ha reiterat el compromís de la Generalitat amb els ajuntaments per a “aconseguir una societat avançada on ningú es quede al marge”.

En el cas d’Onda, aquesta col·laboració institucional es tradueix en la firma de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), que tindrà lloc pròximament, i que comptarà amb una “inversió important” per millorar el casc històric.

S’entenen per Àrees de Renovació Urbana aquelles zones constituïdes per barris o conjunts d’habitatges que necessiten una recuperació integral a través d’actuacions de demolició i substitució per trobar-se en situació d’esgotament estructural, que així siguen declarades per la Generalitat.

Així mateix, Ximo Puig va garantir al consistori el suport de la Generalitat en la celebració del 50 aniversari del museu. “Des de la Generalitat anem a proporcionar tota la potència possible a aquest aniversari”, va assegurar Puig després de visitar les instal·lacions acompanyat per la corporació municipal i pel director del museu, Vicente Estall.

 

 

En aquesta línia, el cap del Consell va ressaltar la importància del sector de la ceràmica per a l’economia de la província de Castelló i de tota la Comunitat Valenciana, i va destacar que en els dos últims anys l’atur ha descendit en quasi 1.000 persones, la qual cosa significa que la “reconstrucció del teixit econòmic i social va per bon camí”.

El president es va referir a aquesta localitat de la província de Castelló com una referència de “treball i honradesa” per a tot el `clúster´ ceràmic de la Comunitat Valenciana. “Onda és la pàtria de la ceràmica i de la nostra cultura”, va assegurar.

Finalment, Puig va fer referència a l’oportunitat que constitueix l’impuls del sector de la ceràmica i del taulell en relació amb la pedagogia i amb el turisme.

error: Contingut protegit!