El servei de medicina digestiva de l’Hospital General Universitari de Castelló, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha dut a terme la tercera edició de la jornada de formació en tècniques d’hemostàsia i adquisició de teixits dirigida al personal d’infermeria.

Es tractava d’un taller teòric-pràctic per a formar al personal d’infermeria en les diferents tècniques d’adquisició de teixits en endoscòpia. En aquest sentit, es va aprofundir en el coneixement del maneig de rosteixes de polipectomia i pinces de biòpsia.

També es van practicar tècniques amb les quals utilitzar dispositius per a detenir sagnats actius i es va entrenar a tot el personal tant en l’ús d’agulles d’esclerosis i clips hemostàtics com en el maneig i muntatge de bandes elàstiques per al tractament de varices esofàgiques .

L’objectiu de la jornada va ser aprofundir en el coneixement i maneig d’aquests dispositius per a aconseguir detenir hemorràgies de diferents punts de l’aparell digestiu i, per a açò, es va entrenar sobre models anatòmics. L’objectiu final d’aquestes pràctiques va ser aconseguir rapidesa en el cessament de l’hemorràgia i seguretat en l’aplicació d’aquests dispositius en el pacient, amb la consegüent disminució de riscos.

error: Contingut protegit!