El grup municipal de Compromís per Vila-real ha presentat una moció al pròxim ple per a exigir que la Diputació de Castelló cree un pla de manteniment de col·legis d’Infantil i Primària, ajudant així als ajuntaments.

El portaveu adjunt de Compromís per Vila-real a l’Ajuntament, Xavier Ochando, ha animat l’ens provincial a “fixar-se una mica més en el que fan els veïns del sud”, ja que des del mes de maig, la Diputació de València, en coordinació amb la Conselleria d’Educació, va presentar un pla municipal de manteniment d’escoles, dotat amb set milions d’euros i del qual es beneficiaran 44 centres valencians, que “tindran ajuda del seu Ajuntament d’ajuntaments”. Així mateix, Ochando afegeix que “a més, a aquest pla no s’ha exclòs a cap municipi, fins i tot als més grans de 20.000 habitants, de manera que es valorarà per urgència i necessitat quins municipis necessiten una major injecció econòmica per cobrir les seues deficiències a l’hora d’atendre totes les actuacions necessàries de manteniment a les escoles”.

“Això és justament el que demanem a la Diputació de Castelló, que fa tan sols un mes, a proposta de Compromís, debatia aquesta mateixa qüestió”, explica el regidor nacionalista, “tot i que en aquest cas, el PP tornava a demostrar que aquesta qüestió no és una prioritat i, per tant, va votar en contra de la iniciativa de Compromís”.

Tal com explica Compromís a la seua moció, l’argument del PP és que “ja existeixen els Plans d’Obres i Serveis (POIS), actualment sota el nom de Castelló 135”. No obstant això, Ochando recalca que “en aquests plans s’hi ha d’incloure el manteniment dels col·legis i, si revisem el pla amb profunditat, no hi ha ni una sola ajuda, sabent que hi ha molts centres amb problemes greus i els ajuntaments no sempre poden actuar com els agradaria, ja que l’infrafinançament i els deutes dels governs anteriors ofeguen encara més a uns consistoris que, de vegades, es troben edificis que no havien tingut cap manteniment en dècades”. Per tot això, des de Compromís per Vila-real es proposarà l’impuls, per part de la Diputació de Castelló, d’un pla de manteniment d’escoles, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació.

A més, se sol·licitarà que totes les actuacions es planifiquen amb els tècnics de la Conselleria, “ja que són els que disposen d’informació centralitzada sobre l’estat de manteniment de cada col·legi” i que s’establisca una línia d’ajuts i es done prioritat als centres que necessiten una actuació més urgent, atenent sempre als criteris tècnics pertinents”, conclou Ochando.

error: Contingut protegit!