La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha anunciat a Vinaròs la licitació per a ampliar l’edificabilitat del Palau de Justícia. Aquesta mesura va a permetre traslladar a l’interior de la seu judicial el jutjat d’Instrucció número 5 de Vinaròs, que en l’actualitat es troba en un altre immoble. D’aquesta manera, s’unifiquen tots els òrgans judicials de la localitat en una única seu. La licitació permetrà a més, reorganitzar la seu per a albergar l’Oficina Judicial, així com dur a terme les obres de reforma per a la nova Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte.

Després de mantenir una trobada de treball amb l’alcalde de la localitat, Enric Pla, la consellera Gabriela Bravo va posar en relleu la necessitat de col·laboració entre l’Administració autonòmica i la local en benefici de la ciutadania. Bravo va explicar que, amb la visita al partit judicial de Vinaròs, la Conselleria de Justícia va voler conèixer de primera mà els problemes i necessitats d’aquest partit judicial en aquest moment. “Som conscients de la càrrega de treball, de les necessitats materials i de personal que presenten aquests jutjats”, va assegurar la consellera.

En aquest sentit, Bravo també es va referir al Pla Integral d’Infraestructures, que està ultimant la Conselleria de Justícia que permetrà disposar d’un diagnòstic exhaustiu de totes les seus judicials, tant referent a les reformes integrals com a la construcció de nous edificis amb la finalitat d’aconseguir un funcionament més eficaç de la Justícia.

Respecte als jutjats especialitzats en clàusules sòl, la consellera Gabriela Bravo va reiterar la seua disconformitat amb el model triat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Ministeri de Justícia. “Creiem que la provincialització no és la millor manera d’atendre els problemes dels ciutadans, i acumular totes les demandes en un sol jutjat, malgrat que s’han creat noves estructures administratives, no és suficient en el cas de devessall d’assumptes, com ha ocorregut a València. I traslladar-los a la capital de la província tampoc soluciona el problema”, va assenyalar Bravo.

La consellera de Justícia va recordar que la decisió de crear jutjats especialitzats va ser presa pel CGPJ amb l’autorització del Ministeri de Justícia, malgrat que la major part de comunitats autònomes van mostrar la seua oposició. “De fet, són diversos els col·lectius que han presentat recursos contra l’acord del Consell de creació d’aquest tipus de jutjats provincials especialitzats, entre ells el Consell General de l’Advocacia. És un model que realment no ha sigut acceptat per ningú, pràcticament, podem dir que ha sigut un model imposat”, va concloure la consellera.

error: Contingut protegit!