La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha adjudicat els treballs de reforç de ferm i renovació superficial del paviment de diferents carreteres de les zones nord, sud i centre de la província de Castelló per valor de 2.757.909 euros. Està previst que les obres s’executen enguany.

La conselleria ha dividit en tres lots la conservació que millorarà 60 quilòmetres en nou carreteres que enllacen una vintena de poblacions. La primera adjudicació afecta a 3,5 quilòmetres de la CV-10 entre Salzadella, Sant Mateu i la Jana; a 4,5 km de la CV-124 entre Cinctorres i Castellfort; a 4,2 km de la CV-133 entre Coves de Vinromà i Alcalà de Xivert; i a 3 km de la CV-135 entre Sant Mateu i Cervera del Maestrat. Aquest bloc té un pressupost d’1.168.541 euros.

El segon lot està compost per 6,5 quilòmetres de la CV-20 a Onda; 2,6 km de la CV-198 entre Toga i Argelita; i 23,9 km de la CV-230 entre Soneja, Azuébar, Chóvar, Alfondeguilla i la Vall d’Uixò. La quantia econòmica ascendeix, en aquest cas, a 886.718 euros.

El tercer lot ho integren 6,2 quilòmetres de la CV-15 entre la Pobla Tornesa, Vilafamés i la Vall d’Alba, i els 5 km de la CV-165 entre Costur i Les Useres. Les partides assignades són 702.648 euros.

Aquestes actuacions, que s’emmarquen com a ‘Projectes de Conservació de Carreteres’, atès que la seua finalitat essencial és la conservació extraordinària dels ferms, és la segona vegada que es duen a terme en dos anys. Amb elles es pretén donar un nou impuls a la millora de les condicions de les carreteres autonòmiques.

Segons va explicar el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, la conselleria té diversos “objectius com detenir la degradació dels actuals paviments, augmentar la capacitat portante i de la textura de la capa de rodadura, que té una gran importància per a la seguretat vial per a la circulació dels vehicles i per a la conservació del patrimoni públic de carreteres”.

De fet, va recordar que “l’aglomerat existent en tots els trams on es requereixen aquestes actuacions és convencional, es troba envellit, amb formació de sots i blandons localitzats” i, per tant, “l’actuació, sens dubte, contribuirà a mantenir la xarxa de carreteres autonòmica en bones condicions”.

error: Contingut protegit!