El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat el compromís de la Generalitat amb “l’impuls de la qualitat de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana”.

En aquesta línia, Colomer va posar l’accent en l’aposta de la Generalitat per millorar la qualitat de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana a través del Sicted, amb la intenció de reforçar la seua competitivitat.

Així ho va assenyalar Francesc Colomer a Cabanes, on va presidir el lliurament de distintius ‘Compromís Qualitat Turística’ a empreses i serveis turístics de les 7 localitats que componen el projecte Sicted Vilafamés-Les Useres.

Vilafamés-Les Useres es va adherir al projecte Sicted l’any 2014 com un agregat de municipis sota la tipologia de turisme rural a l’efecte de poder comptar amb una oferta de serveis turístics major. La destinació, compost per 7 municipis, es va configurar sota el producte ‘Ruta del vi’. Els municipis que ho integren són: Benlloch, Les Useres, Cabanes, la Serra d’en Galceran, la Vall d’Alba, Vilafamés i Vilanova d’Alcolea.

En l’acte, un total de 15 empreses i entitats dels municipis que integren el Sicted Vilafamés-Les Useres van rebre la marca de ‘Compromís Qualitat Turística’, un distintiu que cerca fer de la qualitat una eina per a millorar la competitivitat del sector turístic en la destinació. En concret, van rebre el distintiu huit empreses i serveis que van obtindre el certificat per primera vegada i set que ho van obtindre per primera vegada.

Durant l’acte, Francesc Colomer va agrair als distingits “l’aposta per la qualitat i pel canvi de mentalitat” i va assenyalar que “una destinació es converteix en turística per molts factors, però sobretot per la seua voluntat de ser-ho”.

En aquesta línia, va manifestar la importància “d’entendre el turisme com una oportunitat de conèixer i entendre els recursos que posseïm i saber interpretar-los per a convertir-los en experiències atractives”, al mateix temps que va assenyalar que “no és suficient tenir un paisatge o una empresa innovadora, és qüestió de voluntat i de treballar junts amb una vertadera gobernanza col·laborativa”.

El responsable de Turisme va explicar que “la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (Sicted) és un pas més que donem les administracions, al costat del sector empresarial turístic, com a aposta per la millora de la qualitat en les nostres destinacions turístiques” i va afegir que “és un dels nostres millors programes, i, com a projecte col·lectiu, ens fa ser imparables perquè genera cultura de qualitat a través de la gobernanza col·laborativa”.

A més, Colomer va reconèixer “el treball i l’esforç col·lectiu de les empreses i els actors turístics d’aquestes localitats en la seua defensa de la qualitat” i va ressaltar “la importància que els municipis d’interior aposten per la qualitat de la seua oferta turística perquè redundarà en millors resultats turístics”.

Durant l’acte, el secretari autonòmic va animar als assistents “a continuar apostant per treballar en la línia de la qualificació i a enfortir la cultura de la professionalitat en el sector turístic”, i va afegir que “l’avantatge competitiu dels municipis d’interior ha de ser la qualitat i les experiències sobre la base de productes singulars i diferenciats, per açò hem de treballar a potenciar tot allò que converteix en únics a les nostres destinacions”.

El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions Turístiques (Sicted) és una metodologia de la Secretària d’Estat de Turisme, qui ho cedeix a les comunitats autònomes mitjançant acord de col·laboració, perquè ho implanten en el territori.

El responsable de la Agència Valenciana del Turisme va assenyalar que en l’actualitat “ja són 24 les destinacions Sicted a la Comunitat Valenciana, la qual cosa ens converteix en la segona comunitat autònoma amb més destinacions adherides”.

Al mateix temps, va voler destacar que “l’èxit de la implantació del Sicted a la Comunitat Valenciana és fruit de l’esforç conjunt de tots els que participem en ell, però sobretot de les empreses i serveis turístics, els amfitrions que atenen al turista i li ofereixen l’hospitalitat que ens caracteritza”.

Finalment, Colomer va felicitar a les 15 empreses i entitats distingides que van obtindre el distintiu i va animar a la resta de l’oferta turística de les localitats que componen el Sicted Vilafamés-Les Useres “a seguir treballant en aquesta línia en pro de la competitivitat de la destinació”.

error: Contingut protegit!