La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, en col·laboració amb la Universitat Jaume I de Castelló i l’Ajuntament de Morella, han organitzat el curs ‘Pintures rupestres i noves tecnologies: de l’estudi a la investigació’, que se celebrarà del 18 al 21 de juliol a les sales gòtiques de l’Ajuntament de Morella.

Aquest curs d’estiu és una de les activitats programades dins de ‘l’Any de la Valltorta’ per a celebrar el centenari del descobriment d’abrics rupestres a Valltorta i Morella la Vella, jaciments que compten amb el reconeixement com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Les jornades científiques posaran en relleu les principals tècniques innovadores de la investigació de les pintures rupestres i les principals vies d’estudi que s’estan duent a terme a les universitats públiques valencianes.

En concret, es tractará d’integrar els plantejaments acadèmics sobre les pintures rupestres de l’arc mediterrani amb l’entorn social, cultural, econòmic i professional, apostant per noves formes pedagògiques d’acostament i difusió del conjunt patrimonial.

Les exposicions teòriques i tallers programats sobre les últimes tecnologies i mitjans audiovisuals de percepció –reproducció 4D, calc d’imatges amb suports digitals, etc.–, es complementen amb eixides al camp i classes pràctiques a Morella la Vella.

El curs està orientat principalment a estudiants d’història, humanitats, magisteri; mestres i professorat d’ESO i Batxillerat; estudiants d’enginyeria informàtica i disseny de videojocs; professionals del sector i institucions.

error: Contingut protegit!