Els polígons de Vinaròs, Morella i Benicarló rebran 2 milions per a modernitzar-se

Jun 30, 2017 | BENICARLÓ, INFORMACIÓ AUTONÒMICA, MORELLA, PROVÍNCIA, VINARÒS

La Conselleria d´Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, a través de l’Ivace, invertirà de manera immediata 19,2 milions d’euros en la millora de 83 polígons industrials repartits per les comarques del Baix Segura, comarques centrals (Alcoià, Comtat, la Vall d’Albaida), els Ports y Alt-Baix Maestrat.

La comissió d’avaluació de l’Ivace ha analitzat les sol·licituds realitzades pels ajuntaments d’aquestes comarques que superen el pressupost existent, pel que ha previst incrementar la dotació pressupostària d’aquesta convocatòria en 2,8 milions d’euros per a poder atendre a tots els projectes que han superat el llindar mínim exigit per a rebre les ajudes.

Lleida

Segons el conseller Rafa Climent, “la resposta dels ajuntaments a aquesta convocatòria de l’Ivace corrobora que existia una demanda real d’ajudes per als polígons industrials, els quals han estat abandonats durant vint anys”.

Aquestes ajudes, que es traduiran en obres i millores tecnològiques, s’aplicaran de manera immediata i es materialitzaran en projectes reals abans que finalitze l’any natural.

Aquestes ajudes són subvencions que el departament que dirigeix Julia Company, atorgarà en un pla a tres anys, que ha començat en 2017 amb aquestes quatre comarques i que es perllongarà fins a 2019, abastant així tots els municipis de la Comunitat Valenciana.

Segons ha assenyalat Julia Company, “treballar de la mà dels empresaris i els ajuntaments sempre és una garantia que demostra que allò que demanden és el més adequat per a cada territori”.

Les ajudes demandades s’invertiran, principalment, a dotar d’infraestructures, tecnologia en comunicacions i eficiència energètica als polígons de la Comunitat.

Més concretament, els municipis han considerat prioritari destinar aquestes subvencions a renovar l’enllumenat amb eficiència energètica i energies renovables, a senyalitzar tant el tràfic horitzontal i vertical com els carrers, a millorar els vials i zones verdes, a la regeneració paisatgística així com a implantar fibra òptica i depuradores.

Climent ha felicitat a l’Ivace i als seus tècnics per l’excel·lent treball realitzat en aquesta complicada convocatòria “que ha de servir per a dinamitzar i qualificar els nostres polígons”.

“El nostre empresariat –ha afegit el titular d’Economia– mereix major atenció, i mereix ser escoltat com hem fet en aquesta ocasió. Ells, al costat dels consistoris, han marcat les seues prioritats. Les àrees empresarials han d’estar preparades per a atendre a l´empresariat actual, però també han de ser un focus d’atracció per a altres inversors”.

Segons Rafa Climent, aquesta acció forma part d’un pla especial per a la indústria de la Comunitat Valenciana que es completa amb la Llei d’Àrees Empresarials –fase de revisió avantprojecte–, el mapa d’àrees empresarials, les ajudes sectorials, les ajudes per a la internacionalització, Innovació i eficiència energètica i Indústria 4.0 i l’elaboració del Pla estratègic de la Indústria, realitzat per la Universitat de València.

L’Ivace distribuirà 2 milions en Els Ports i a l’Alt i Baix Maestrat, una zona històricament abandonada pel que fa a inversions industrials. En concret, en els polígons de Vinaròs, Morella, Vilafranca del Cid, Sant Mateu, San Rafael del Rio i Benicarló.

Pel que fa a La Safor, l’import subvencionat és de 2,9 milions d’euros, abastant les àrees industrials d’Oliva, Gandia, el Real de Gandia, Xeresa, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Ròtova, Palmera, Miramar, Baniarjó, Beniflà, Vilallonga, Daimús, Bellreguard, Palma de Gandia i l’Alqueria de la Comtessa

Per al Baix Segura, es destinen 2,2 milions d’euros en els polígons dels municipis següents: Oriola, Almoradí, Xacarella, Los Montesinos, San Isidro, Guardamar del Segura, Formentera del Segura, Bigastro, Benejúzar, Rojales, Daya Nueva, Dolores y Algorfa.

UAB

En les comarques centrals, àrea tradicionalment industrial amb sectors com el tèxtil, joguet, agroalimentari o cosmètic, s’invertiran 12,1 milions d’euros. Els polígons beneficiats són els de Alcoi, Ibi, Ontinyent, Aielo de Malferit, Benissoda, Onil, Montaverner, Agullent, Bocairent, Cocentaina, Castelló de Rugat, Muro (El Pí), Albaida, Alfarrasí, Castalla, l’Alqueria d’Asnar (Bambú), Beniarrés, Olleria, La Pobla del Duc, Atzeneta d’Albaida, Banyeres de Mariola, Palomar i Benigànim.

Més notícies…