Un total d’onze municipis de la Mancomunitat dels Ports se sumen al projecte Sicted Compromís Qualitat Turística de Morella, ampliant-se així l’àmbit territorial del projecte i enriquint la imatge de destinació turística d’interior dels Ports.

Els municipis que s’integraran en el projecte Sicted seran Castell de Cabres, Cinctorres, Forcall, La Mata, Morella, Olocau del Rei, la Pobla de Benifassà, la Todolella, Vallibona, Vilafranca i Villores.

El director d’Estratègia Territorial Turística de l’Agència Valenciana del Turisme, Josep Gisbert, va mantindre una trobada amb els alcaldes i responsables turístics d’aquests municipis per a explicar-los la metodologia, així com per a detallar els beneficis dels participants en sumar-se a aquest projecte.

Per a Gisbert, “el distintiu Compromís Qualitat Turística és un primer pas per a treballar amb estàndards de qualitat de referència, però sobretot és una plataforma perquè tots els agents de la Mancomunitat dels Ports treballen conjuntament per una mateixa fi, generant sinergies i per tant major valor afegit”.

En aquesta línia, va subratllar que “l’èxit de la implantació del Sicted a la Comunitat Valenciana és fruit de l’esforç conjunt de tots els que participem en ell, la Generalitat, les destinacions adherides i sobretot les empreses i serveis turístics que atenen al turista i li ofereixen l’hospitalitat que ens caracteritza”.

“El nostre compromís –va continuar– és continuar recolzant aquest model, facilitant la col·laboració tècnica necessària per a açò”. Finalment, el responsable de l’AVT va voler felicitar a aquests onze municipis “per apostar per aquest projecte i seguir treballant en pro de la competitivitat d’aquesta destinació d’interior”.

Després d’aquesta reunió, Josep Gisbert va lliurar els distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions d’enguany a Morella juntament amb l’alcalde del municipi, Rhamsés Ripollés. En total van ser cinc les entitats que van obtindre per primera vegada aquest reconeixement al compromís amb la qualitat turística i dues les empreses ja acreditades que han renovat el seu certificat.

Morella, que es va adherir al projecte l’any 2011, va ser la primera destinació de la Comunitat Valenciana a participar en aquest projecte. Actualment, el municipi disposa d’un total de 12 serveis turístics distingits. Destaquen 4 comerços, 3 allotjaments rurals, i aïlladament un hotel, una guia, un museu, 1 restaurant i una oficina Tourist Info.

La Comunitat Valenciana és la segona destinació nacional, després d’Andalusia, amb major nombre de serveis turístics participants en el projecte, amb 678 entitats.

Sicted és una metodologia dirigida a la millora contínua en la prestació de serveis turístics que impulsen, conjuntament, la Secretaria d’Estat de Turisme i les comunitats autònomes mitjançant la signatura de convenis de col·laboració perquè aquestes últimes la implanten en el seu territori.

error: Contingut protegit!