La junta rectora del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca crearà una comissió per a estudiar i avaluar la concentració de les àrees de reserva en els vedats de caça del parc, amb l’objecte de deixar una única àrea de major superfície de refugi per a les aus cinegètiques.

En este sentit, s’ha tingut en compte l’estudi de les aus aquàtiques del parc natural realitzat pel Grup Au d’Ornitologia, membre de la Junta Rectora com a representant dels grups conservacionistes.

Durant la reunió de la junta rectora, des de la direcció del Parc Natural es va explicar la memòria de gestió de 2016 i la proposta de gestió per a 2017, entre les que es troba la gestió activa dels nivells hídrics del parc natural, així com el foment de la producció agrícola ecològica en este espai protegit.

En la junta també es va tractar la problemàtica generada per les cremes prescrites com a ferramenta per a la gestió de la vegetació del parc natural.

Igual que en la resta de parcs naturals, s’ha obert la participació en la planificació de la gestió d’este espai natural als membres i col·lectius de la junta per al present any a fi que puguen presentar les seues propostes.

En esta línia, l’Ajuntament de Cabanes va posar en relleu la problemàtica generada per l’augment de la presència de gossos en la platja del parc natural. Així va informar la junta sobre les conversacions mantingudes amb els responsables de la Policia Autonòmica i la Guàrdia Civil per a donar una solució a este conflicte. Així es va sol·licitar una participació activa dels agents mediambientals que va ser ratificada pel director territorial de Medi Ambient a Castelló.

Finalment, el titular de l’explotació de torba en el parc natural, Enrique Climent, invitat a la junta rectora, va manifestar el seu desig de col·laborar en la gestió dels hàbitats del Prat de Cabanes-Torreblanca.

La sessió va tindre lloc en el Centre d’Interpretació del parc natural amb la presència de la Direcció Territorial de Medi Ambient a Castelló, representants dels municipis de Cabanes i Torreblanca, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dels grups conservacionistes, de les associacions de caçadors, a més de dos invitats, com els representants dels agricultors interessats a fomentar l’agricultura ecològica en el parc i el titular de l’explotació de torba en el parc natural, Enrique Climent.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
error: Contingut protegit!