La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través del Centre de Salut Pública de Benicarló, estendrà el programa de prevenció del càncer colorrectal a tots els municipis del Departament de Salut de Vinaròs abans del mes de juliol, la qual cosa beneficiarà a 20.500 persones majors de 50 anys.

El programa de pevención del càncer colorrectal està dirigit a la població sana d’entre 50 i 69 anys que no presenta símptomes de sospita. La seua participació és senzilla, ja que es realitza a través d’un test immunològic de sang oculta en femta. L’objectiu d’aquest programa és conscienciar a la ciutadania de la importància del diagnòstic precoç d’aquesta malaltia oncològica, la qual cosa incrementa de forma important les possibilitats de curació i el seu bon pronòstic.

Cada dos anys, els beneficiaris d’aquest programa reben una carta informativa en la qual se’ls convida a participar en el programa, i en cas afirmatiu, se’ls remet als seus domicilis el test de sang oculta en femta, amb les instruccions per a realitzar-se la prova que han de dipositar en el seu centre de salut. Si la mostra resulta positiva, es realitza una colonoscopia òptica com a prova de confirmació diagnòstica.

El Centre de Salut Pública de Benicarló ha format al personal sanitari dels centres de salut de Benicarló, Vinaròs, Forcall, Traiguera, Peníscola, Alcalà de Xivert, Sant Mateu i Morella, amb la finalitat d’arribar al 100% de la població. D’aquesta forma, ja s’han inclòs en el programa 16.913 persones i en el mes de juny es remetran les cartes informatives a altres 3.587 homes i dones. En total, 20.500 persones amb una edat compresa entre els 50 i els 69 anys, considerats com a població de risc.

Mitjançant les proves de sang oculta en femta pot disminuir la mortalitat per càncer de còlon entre un 30 i un 35%. A més, la detecció precoç permet que els tractaments siguen menys agressius, per la qual cosa també millora la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia.

error: Contingut protegit!