El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat que els ajuntaments d’Elx, Alcoi, Onda, Almassora i Calp han aconseguit prop de 35,6 milions d’euros de fons europeus en el marc de la segona convocatòria de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) que està cofinançada pel Programa Operatiu Feder de Creixement Sostenible 2014-2020.

“En la primera convocatòria, que es va resoldre al setembre de 2016, altres deu municipis de la Comunitat Valenciana van aconseguir 83 milions d’euros, als quals ara se sumen uns altres quasi 36 milions, amb el que es demostra que Europa ja ens mira amb altres ulls. Hem deixat arrere els anys de descontrol i balafiament i ara la Comunitat Valenciana es mostra com un territori capaç de desenvolupar importants projectes d’inversió, que contribueixen al desenvolupament d’aquesta regió, al creixement econòmic i la generació d’ocupació”, va dir el conseller.

Soler va realitzar aquestes declaracions després de conèixer que cinc dels municipis valencians que es van presentar a aquesta segona convocatòria de les Edusi han aconseguit finançament per a dur a terme projectes locals. Aquest programa ofereix una assignació màxima de 5 milions d’euros en el cas de les ciutats o àrees funcionals d’entre 20.000 i 50.000 habitants, de 10 milions quan el nombre d’habitants se situa entre els 50.000 i els 100.000, i de fins a 15 milions d’euros en el cas que tinguen més de 100.000 habitants.

Relació de projectes seleccionats en la segona convocatòria EDUSI

– Alcoi: 10.000.000 euros €
– Almassora: 5.000.000 euros€
– Calp: 3.067.261 euros€
– Elx: 15.000.000 euros€
– Onda: 2.517.509 euros
-TOTAL: 35.584.770 euros €

L’import total d’aquesta segona convocatòria de les Edusi era de 281,8 milions d’euros per al conjunt d’autonomies espanyoles i d’aquesta quantitat se li ha adjudicat a la Comunitat Valenciana un total de 35,6 milions, la qual cosa suposa el 12,6% del total nacional. “Es demostra així l’aposta d’Europa per la Comunitat Valenciana, on estem demostrant que en la Generalitat hi ha un altre govern, molt diferent, en el qual les coses es fan bé”, va afirmar Soler.

De fet, i com a exemple que a la Comunitat Valenciana “s’estan fent les coses bé”, el conseller va explicar que, des d’altres comunitats, “ens han sol·licitat dades per a imitar el nostre model. A la Comunitat hem fet una aposta estretégica per les Edusi, la qual cosa reflecteix la nostra posició com a regió innovadora”, va dir.

Com va assenyalar el conseller, “els programes de la Unió Europea posen una gran quantitat de recursos a la disposició dels països i les regions del territori europeu, i tenim el deure i l’obligació d’aprofitar aquestes oportunitats que disposem para entre tots aconseguir una Europa més dinàmica, fort i consolidada”.

“En la Generalitat Valenciana –va continuar Soler– som conscients de l’oportunitat que se’ns ofereix a través d’aquests programes i dels avantatges que aporten al territori valencià, per açò estem bolcats per a aconseguir fins a l’últim euro de les ajudes europees que tinguem al nostre abast”. “Aquestes ajudes es fan més necessàries si cap a la Comunitat Valenciana, on durant anys venim patint un gran greuge per part del Govern Central, plasmat en una infrafinanciació històrica que està llastrant el nostre desenvolupament”, va explicar.

Després de la resolució de l’adjudicació dels projectes seleccionats en la primera convocatòria de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), que va tenir lloc al setembre de 2016 i en la qual deu municipis de la Comunitat van aconseguir un total de 83 milions per a projectes de caràcter local, la Generalitat es va comprometre a treballar braç a braç amb els ajuntaments que no havien sigut seleccionats per a millorar els seus projectes presentats i així poder optar a les següents convocatòries i tenir majors opcions, així com també a aquells que es presentaven per primera vegada a la convocatòria.

Així, en els mesos transcorreguts la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través de la Direcció general de Finançament i Fons Europeus, ha realitzat un seguiment d’aquests projectes i s’han mantingut reunions amb representants locals per a implementar les possibilitats dels mateixos a l’hora d’optar a aquestes ajudes.

Com va destacar Vicent Soler, “d’igual manera ho anem a fer a partir d’ara perquè ja coneixem que existeix una tercera convocatòria de la Edusi per import aproximat de 30 milions d’euros”.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
error: Contingut protegit!