La Casa dels Mundina de Vila-real albergarà hui, a les 19.00 hores, un interessant llibre sobre el patrimoni històric de la localitat: els molins. ‘Històries de molins a Vila-real. Narracions per al record’ reuneix en les seues pàgines els magnífics reportatges sobre aquestes instal·lacions que va publicar entre els anys 2002 i 2004 el que ara és actual primer tinent d’alcalde i en el seu moment redactor de POBLE, Pasqual Batalla.

En la seua secció ‘A cau d’orella’, Batalla va divulgar cada mes tots els detalls d’aquestes edificacions tan lligades al patrimoni rural i urbà de Vila-real. L’autor va elaborar els valuosos reportatges sobre molins després de recopilar testimoniatges orals i documentació històrica. POBLE ha compilat ara aquells articles en una publicació a tot color que il·lustra amb gran precisió com era la vida quotidiana dels avantpassats vila-realencs.

Una conservació en la taverna del municipi la ‘taverna de Llúcio’ ens endinsa en els molins de La Roqueta, el Paquero, Llop, La Llum de Tol, Bisbal, Terraet, La Vila o el molí de l’Ermita són algunes mostres d’aquest patrimoni històric tan particular que són reflectides en la publicació, al que s’uneix la informació general de molins, la situació patrimonial urbana i rural.

error: Contingut protegit!