La Casa dels Mundina acollirà la presentació d’un llibre de Pasqual Batalla sobre els molins de Vila-real

Abr 3, 2017 | POBLE

La Casa dels Mundina de Vila-real albergarà hui, a les 19.00 hores, un interessant llibre sobre el patrimoni històric de la localitat: els molins. ‘Històries de molins a Vila-real. Narracions per al record’ reuneix en les seues pàgines els magnífics reportatges sobre aquestes instal·lacions que va publicar entre els anys 2002 i 2004 el que ara és actual primer tinent d’alcalde i en el seu moment redactor de POBLE, Pasqual Batalla.

En la seua secció ‘A cau d’orella’, Batalla va divulgar cada mes tots els detalls d’aquestes edificacions tan lligades al patrimoni rural i urbà de Vila-real. L’autor va elaborar els valuosos reportatges sobre molins després de recopilar testimoniatges orals i documentació històrica. POBLE ha compilat ara aquells articles en una publicació a tot color que il·lustra amb gran precisió com era la vida quotidiana dels avantpassats vila-realencs.

UAB
Caixabank

Una conservació en la taverna del municipi la ‘taverna de Llúcio’ ens endinsa en els molins de La Roqueta, el Paquero, Llop, La Llum de Tol, Bisbal, Terraet, La Vila o el molí de l’Ermita són algunes mostres d’aquest patrimoni històric tan particular que són reflectides en la publicació, al que s’uneix la informació general de molins, la situació patrimonial urbana i rural.

Benicàssim

Més notícies…