Premis Poble, 17 anys d’aposta per la cultura, l’espectacle i l’homenatge a Vila-real

Feb 13, 2017 | POBLE

Força, emoció, espectacle, tradició, història, homenatge a la ciutat i als veïns es van entremesclar en un esdeveniment cultural i vila-realenc en un Auditori que va penjar el cartell de complet en una magnífica vetlada que va acollir per dissetena ocasió els Premis Poble.

Vila-real va retre homenatge a tots els ciutadans dins dels actes del 743 aniversari de la Carta Pobla. En està ocasió, es va oferir una gala que va fusionar espectacle i tradicions gràcies al gran nombre de persones que es van congregar per a gaudir d’un esdeveniment cultural que explica l’aplaudiment i estima de tota la societat local.

Caixabank

La festa va començar en la mateixa entrada de l’Auditori amb el Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull que amenitzaven l’arribada del públic amb música tradicional. Per la seua banda, integrants del Grup de Danses El Roser lliuraven ‘roure i llorer’ als assistents. L’acte va començar, amb ambdues formacions que van oferir l’escut de Vila-real confeccionat amb flors. El primer aplaudiment va acomiadar la primera representació de la vetlada i va donar entrada a la posada en escena dels ballarins de A Tempo Dansa, que van sorprendre al públic amb el seu espectacle de llums de neó.

Benicàssim

IMG_1686 IMG_1743

Lleida

Després de la magnífica coreografia dirigida per Pepa Cases va arribar la màgia de Yunke com a pròleg a l’acte de lliurament dels XVII Premis Poble. La directora general d’Internacionalització de la Generalitat Valenciana, Maria Dolors Parra, va lliurar el guardó a Santiago Fortuño Llorens, mentre la doctora Míriam Cortés Cerisuelo va rebre el seu reconeixement de mans del Secretari Autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat i director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Alberto Ibáñez. L’últim homenatjat a pujar a l’escenari va ser l’empresari José Vicente Tomás Claramonte, qui va agrair la distinció que li va lliurar l’alcalde de Vila-real, José Benlloch.

La gala va tornar a girar la seua mirada a la tradició vila-realera més entranyable en la seua recta final. El director de l’esdeveniment, Juanjo Clemente, que des d’un principi va donar a conèixer la trajectòria dels guanyadors, va presentar el sainet líric que va conduir als assistents a Vila-real de 1950, un municipi afectat en gran manera per la gelada de 1946. L’obra del prestigiós compositor i Fill Predilecte de Vila-real, Rafael Beltrán Moner, va ser interpretat per l’Orquestra Lírica de Castelló.

Amb els tradicionals concordes de l’himne de Vila-real, a càrrec dels membres de la Coral Sant Jaume, es va tancar una emotiva gala que va tornar a situar a flor de pell el vila-realerisme d’una ciutat fidel a la seua benvolguda cita anual amb els Premis Poble.

UAB

IMG_1754

Més notícies…