El pròxim 10 de febrer, l’Auditori Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real tornarà a albergar una nova edició dels Premis POBLE, amb entrada lliure. En aquesta ocasió, dins de la commemoració del 743 aniversari de la Carta Pobla i amb la finalitat de retre homenatge a tres personatges de Vila-real que han destacat pels seus triomfs, aportacions a la vida col·lectiva del municipi o traspassen amb el seu bon afer les fronteres locals. Santiago Fortuño Llorens, Míriam Cortés Cerisuelo y José Vicente Tomás Claramonte seran distingits dins d’una vetllada cultural en la que de nou la dansa, la màgia i la música en viu tindran ens permetran gaudir d’un espectacle amb arrels vila-realenques.

MÈRITS DE SANTIAGO FORTUÑO LLORENS

Per la seua esplèndida trajectòria professional en la docència i recerca en el món literari. Per ser el primer vila-realenc que ha aconseguit una càtedra universitària de Literatura Espanyola en l’Estat espanyol. El llicenciat en Dret i doctor en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona ha pronunciat nombrosos cursos i conferències per tot el món. A més de congressos, jornades i cicles nacionals i internacionals, també ha escrit 26 llibres i ha col·laborat amb 118 articles en revistes d’Europa i Amèrica. Ha dirigit 7 tesis doctorals i 23 treballs de recerca. És membre de l’Associació Espanyola de Crítics Literaris i de diversos jurats de premis literari i guanyador de certàmens en l’àmbit cultural, així com coordinador dels cursos i programes de doctorat de la UJI. Es tracta d’un gran ambaixador docent, cultural i literari.

MÈRITS DE MÍRIAM CORTÉS CERISUELO

Per ser la primera dona cirurgiana de trasplantament hepàtic en adults i xiquets en el King’s College Hospital de Londres. Per estar considerada una de les professionals de la medicina més valorades en l’àmbit nacional i internacional. La doctora i investigadora compta amb el Diploma Europeu en les Estratègies Onco-quirúrgiques en el Fetge, Pàncrees i Càncer Biliar i ha participat en una recerca de biomarcadors amb capacitat per a predir el rebuig de l’òrgan després del trasplantament al pioner Emory Transplant Center d’Atlanta. A més és membre de la Societat Espanyola de trasplantaments de Fetges, de la Societat Europea de Trasplantaments d’Òrgans i de la Societat Internacional de Trasplantament de Fetge.

MÈRITS DE JOSÉ VICENTE TOMÁS CLARAMONTE

Per ser el pioner de la impressió digital Inkjet en el camp de la indústria tecnològica. L’enginyer industrial ha marcat un principi i un després en la producció de la ceràmica apostant per una revolució en la decoració. El també guanyador del Premi Jaime I és un emprenedor que cerca millorar, que explota les possibilitats, que utilitza la innovació com una eina i que la seua trajectòria és un exemple digne de lloar. Compta amb més de 250 empleats directes, 4.000 màquines instal·lades en 50 països del món i està liderant el canvi tecnològic a Europa. Va més enllà donant suport i recursos a noves promeses de la recerca tecnològica en un viver, perquè els seus nous talents de l’enginyeria poden convertir els seus somnis i idees en projectes i realitats.

En l’acte d’entrega dels premis, el Grup de Danses El Roser, el Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull, A Tempo Dansa, Empaperart, Yunke i la Coral Sant Jaume seran els responsables de regalar als espectadors una vetllada inoblidable. Però sense dubte, l’edició d’aquest 2017 serà recordada per l’estrena del sainet líric, obra de Rafael Beltrán, que endinsarà als espectadors en 1950, després de la tràgica gelada de 1946 a la nostra ciutat i que serà interpretat per l’Orquestra Lírica de Castelló amb el vila-realenc José Luis Miralles com a intèrpret destacat.

 

 

error: Contingut protegit!