El secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, s’ha reunit amb joves de 18 a 26 anys que participen, des del 30 de juliol al 13 d’agost, en el projecte ‘Xicotetes Il·lusions’, en l’alberg Argentina a Benicàssim, que el seu objectiu és conviure, formar-se i compartir amb xiquets i xiquetes amb diversitat funcional un temps d’oci educatiu amb activitats, tallers jocs i esports adaptats.

Jesús Martí ha donat la benvinguda a la Comunitat Valenciana al grup de 20 joves que rebran formació per a atendre a un grup de 12 xiquets i xiquetes amb diversitat funcional d’edats compreses entre els 8 i els 16 anys, que s’incorporaran en els pròxims dies. El treball voluntari serà supervisat i orientat per monitors. Aquest projecte s’organitza en col·laboració amb Creu Roja València.

En ‘Xicotetes Il·lusions’ participa una vintena de joves, procedents de la Comunitat Valenciana, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Euskadi i La Rioja.

L’IVAJ, amb camps socials com a ‘Xicotetes Il·lusions’, posa l’accent en el coneixement i atenció a persones amb diversitat funcional i a totes les que intervenen de forma directa en la seua vida –professionals, personal tècnic i de voluntariat, famílies, etc.–, i en particular ofereix recursos i un acostament progressiu i permanent, formant a joves en la creació de recursos d’oci i temps lliure. Açò és el que entenem amb ‘Viu la solidaritat’, ha explicat.

A més, Martí ha valorat que “els camps de voluntariat són un recurs idoni per a potenciar projectes amb contingut social en favor de la comunitat i una porta perquè joves de diferents procedències puguen trobar-se”.

L’IVAJ ha organitzat aquest estiu, dins del programa ‘Viu la Solidaritat’, un total de set projectes: ‘Menuts i Grans’ a Alacant, ‘Persones majors i discapacitat’ a Benicarló, ‘Diverteix-te I’ en Alcossebre i ‘Diverteix-te II’ a Alborache, així com ‘Art i discapacitat’ a València, ‘Xicotetes Il·lusions’ a Benicàssim i ‘Animate’ a Alborache.

error: Contingut protegit!